Nyslått norgesmester hedret

Flatangers nye norgesmester, Michael Strøm (16), ble tirsdag kveld hedret med blomster og bløtkake under treninga hos Sitter Pistolklubb.

Ordfører Olav Jørgen Bjørkås overrakte blomser til norgesmester Michael Strøm. (Foto: Olav Vedvik)

– Vi er stolte av deg, og veldig glad for at du har lyktes, sa Olav Jørgen Bjørkås, som overrakte to blomsterbuketter – en som ordfører og en som leder i Sitter Pistolklubb.

Det er ikke hver dag Flatanger får en norgesmester. Derfor mente kommuneledelsen det var på sin plass at også kommunen hedret den unge skytteren som forrige helg gikk helt til topps i juniorklassen for menn under NM i luftskyting på Lillestrøm.

Et tredvetalls klubbmedlemmer og familie var til stede på treninga tirsdag kveld. Hovedpersonen selv syntes det var artig å bli gjort stas på.

Kjempeartig
– Det var kjempeartig, sier Michael Strøm. Han dro ikke til NM med mål om å vinne sin klasse, som for øvrig gjelder for ungdom fra 17 til 20 år.

– Jeg tenkte mest på å kvalifisere meg til Youth League, men det gikk ikke, sier han. Youth League er et europeisk mesterskap for ungdommer mellom 14 og 18 år.

For etter å ha vunnet den innledende runden, gikk han rett til finalen med skive nummer én. – Jeg begynte å bli nervøs da jeg kom til finalen, og var helt i min egen verden, forteller han. 

Han gikk seirende ut av finalen, og med premieutdeling og masse styr etterpå, var han ikke i storslag da kvalifiseringsskytinga for Youth League gikk senere samme kveld.

Skutt i mange år
– Hvordan er du blitt så god?
– Jeg har skutt i flere år, siden jeg var 5-6 år gammel, og har en god del erfaring. Jeg trente for å kvalifisere meg for Youth League i Montenegro i fjor, og det klarte jeg. I Montenegro kom jeg på 20 plass av 30 skyttere, men jeg vant en annen cup der nede.

– Hva er planene videre?
– Jeg får se om det blir noen flere stevner. Ellers har jeg planer om å legge luftpistolen på hylla ei stund og starte med kruttpistol i stedet. Det er Midtsommerstevne på Sitter i sommer, og NM i felt og bane, og jeg satser på å være med der, sier Michael Strøm, som til daglig er elev ved akvalinja på Val videregående skole.

Les mer:
NM-gull til Michael Strøm
Resultatlister fra NM i luftskyting 2012