Ballbingen på Vik klar til bruk

Ballbingen ved skolen på Vik ble montert i løpet av mandagen, og er nå klar til bruk.
- Jeg tror ungene blir fornøyd, sier Lars Brandsmo.

Grunnarbeidet ble gjort i fjor høst, og med bistand av en montør fra leverandøren ble alle veggene og dekket montert mandag. Arbeidet startet i 10-tida, og var ferdig sju timer senere.

– Det som gjenstår er å rydde kantene rundt ballbingen slik at det blir fint til 17. mai, sier Lars Brandsmo.

Jan Mikal Røsten var en av dem som sørget for at gjerdet rundt ballbingen ble sveiset fast.

Han og Remi Rasmussen har stått i bresjen for dugnadsarbeidet. På det meste var 12 personer i arbeid med ballbingen mandag, og tre sørget for mat og drikke til dugnadsgjengen.

Lars og Remi anslår at det er lagt ned rundt 500 timer med dugnadsarbeid på ballbingen. I fjor høst ble det jobbet i nesten to uker, og fire av dagene var Lars alene sammen med entreprenør Ove Bakken, som sto for gravinga.

– Vi traff på myr i det ene hjørnet, og måtte fylle opp en halv meter mer enn vi hadde planlagt. Vi traff også på drenering som måtte ordnes, sier Lars.

Ballbingen er et samarbeidsprosjekt mellom grendelaget og Flatanger montessoriskole. Grendelaget står som søker og eier, og det er gitt 200.000 kroner i spillemidler til ballbingen. Også Flatanger idrettslag, Flatanger Montessoriforening, Sørflatanger grendelag, Kvaløysæter velforening og Nord-Flatanger helselag har bidratt økonomisk.

– Det fine med ballbingen er at den ikke bare kan brukes til fotball. Den kan også brukes til volleyball, basketball, handball og landhockey, sier Remi Rasmussen, som sitter i styret i grendelaget.

Og mandag kveld var de første ungene allerede i gang med å prøve den nye ballbingen, som vil bli offisielt åpnet senere i vår.