Pauline (90) på rød løper

ENDELIG HELG: Pauline Vikan (90) har spart hele livet, og valgte å gi bort 100.000 kroner. Det ga blant annet ny løper og teppe i Vik kirke.

– Det er blitt så fint at jeg nesten ikke tør å gå på det, sier Pauline Vikan.

Torsdag ble hun hedret og takket for den storslåtte gaven i Vik kirke. I midtgangen var det dekket på til kaffe og bløtkake, og til stede var både menighetsrådet, kirkeforeninga, soknepresten og karene som hadde lagt løperen og teppet.

Pauline Vikan ble takket av Aud Høstland og de øvrige i menighetsrådet og kirkeforeninga for den storslåtte gaven.

– Vi er så utrolig glad for gaven. Det nye teppet gir kirkerommet et stor løft. Kirka ser nesten ut som ny, sier leder Aud Høstland i menighetsrådet.

50.000 kroner til kirka
Pauline Vikan ga 50.000 kroner til menighetsrådet, og pengene skulle brukes til noe inne i kirka. Løperen i midtgangen og teppet i alteret var utslitt, og for menighetsrådet var pengegaven kjærkommen.

– Vi hadde ikke hatt mulighet til å bytte ut teppet uten denne gaven, sier Aud Høstland, som forteller at det kostet 40.000 kroner å bytte løper og teppe. Resten av pengene skal brukes til nattverdskalker.

Giveren selv var svært fornøyd med resultatet. Hun er kristen og har et sterkt forhold til kirka. Pauline er født i Loenget, og fra hun var stor nok til å gå selv, var hun og de andre ungene med i kirka.

Med på feiringa til ære for giveren Pauline Vikan, var fra venstre: Hans Øystein Staven, Turid Bjørsvik, Berit Staven, sokneprest Torgeir Liasjø, Kjell Aagård, Pauline Vikan, Aud Høstland, Eva Søraa Moe, Sigbjørn Høstland, Dagrun V. Wisløff, Kari Leknes og Bjørg Kvaløysæter.

– Vi rodde til Uran og gikk til Hårnes eller Bårdsvika, forteller Pauline, som senere flyttet til Bøleseteren. Der bodde hun fram til hun fikk leilighet i pleie- og omsorgstunet på Lauvsnes.

Penger til Nordgårdsstua
– Det er godt å være der, sier Pauline, som også ga 50.000 kroner til Nordgårdsstua på pleie- og omsorgstunet.

– Jeg er gammel og har spart hele livet. Vi ble oppfordret til det fra vi var ungene, sier hun.

Det var tidligere menighetrådsleder Kari Leknes som tok imot gaven fra Pauline. Hun ble overrasket da gaven ble overrakt.

– Jeg skulle ned og treffe Pauline. Da fikk jeg overrakt 50.000 kroner i tusenlapper. Jeg tror aldri jeg har hatt så mye penger i handa på en gang. Det var litt spesielt, sier Kari Leknes.

– Andre bruker penger penger på sydentur, du vurderte ikke det?
– Nei, sier Pauline og ler. – Vi har så mye fint å se her i landet. Jeg har aldri hatt lyst til å dra til utlandet!

Takket være gaven fra Pauline Vikan, ble det ny løper og nytt teppe i Vik kirke. - Kirka ble som ny, mener leder Aud Høstland i menighetsrådet.