Mange muligheter på jobbmesse

Viktor S. Meland (13) vil bli dykker, og vet en god del om hva som skal til for å nå dit. Om fire år kan han ha sin første sommerjobb i Namsos Dykkerselskap.

Benjamin André og Lukas Leander vil gjerne vite mer om hvordan de kan bli marinbiolog. Fredrik Ribsskog Staven i Aqua Kompetanse forklarer.

Han har allerede prøvd dykking, og det frister å ha det som jobb. Sammen med Sigurd Kristensen (14) besøkte han standen til Namsos Dykkerselskap under Utdanningsmessa i Flatangerhallen fredag.

Kine Løfsnes Sivertsen fra dykkerselskapet forteller at de gjerne tar imot nye folk, men at det er aldersgrense før de får prøve seg i firmaet.

– Det er 17-årsgrense for å få sommerjobb hos oss, forteller hun.

Åpen for alle
På messa fikk selskapet mulighet til å treffe ungdom og fortelle om mulighetene i firmaet. De vil gjerne ha flere ansatte som bor i Flatanger. Det er praktisk når det er hasteoppdrag, og det er bra for arbeidsmiljøet at flere bor på amme sted. Viktor vil bo i Flatanger i framtida, og han tror han vil melde seg for sommerjobb når han blir gammel nok.

– Ja, jeg vil gjerne jobbe i dykkerselskapet om sommeren, sier han.

Benedikte og Randi besøkte standen til Remi Rasmussen i Rasmussen Transport.

Sigurd vil bli økonom, og ser ikke bort fra at det kan bli jobb for ham i heimkommunen om drømmejobben dukker opp.

Messa er åpen for alle, og 19 bedrifter viser seg fram under messa som åpnet fredag. De som ikke fikk med seg messa fredag, har en mulighet lørdag også. Det er første gang næringsforeninga, kommunen og skolene i kommunen går sammen om et slikt arrangement.

Ordfører Olav Jørgen Bjørkås overrakte blomster til Håvard Haarstadstrand, Jolanta Noreikiene og Ingrida Akavickiene. De stilte på stand for Nesset fiskemottak tross konkursen.

Blomster til Nesset
Under åpningen kom ordfører Olav Jørgen Bjørkås med blomster til Nesset fiskemottak. Bedriften stiller med stand på tross av at den ble slått konkurs onsdag.

– Vi håper de kommer tilbake. Hvis vi ikke kan drive med torskeslakt her i kommunen, er det håpløst. Alt er lagt til rette. Vi har marked, produksjonsutstyr, arbeidsfolk og kompetansen. Det eneste vi mangler, er ventemerdene, sier han.

Driftsleder Håvard Haarstadstrand sto på stand for fiskemottaket, og

Mari Havstein kjøpte mat av ungdomsskoleelevene Stian, Håkon og Kristian.

han sier de ville møte opp for å vise ansikt og vise at de ser positivt på framtida.

– Her på messa fokuserer vi på merkevaren ”Strøm”. Vi har tro på den, og mener den må produseres her i Flatanger, sier han.

Les mer: Viser fram jobbmulighetene