Gleder seg til helgas UKM

Jentene stiller med lampeutstilling på lørdagens UKM i samfunnshuset på Lauvsnes, hvor det er påmeldt over 50 deltakere.

– Vi gleder oss til å få stilt ut lampene våre. Men vi er for unge til å gå videre til fylkesmønstringa, sier Rakel Sofie Estensen.

Amalie Stamnes Hågensen og Ann Mari Bolkan Hatland har laget denne flotte lampa som de skal stille ut på UKM.

Jentene deltok på kulturverkstedet 21. til 22. januar, og der ble det også laget mange andre kunstverk som skal stilles ut. Over 50 barn og ungdom deltok på kulturverkstedet.

– 40 innslag er påmeldt til årets UKM, derav 13 sceneinnslag, sier kultursjef Kari Imsgard i Flatanger kommune, som forteller om stor bredde både i utstillinga og på scenen.

To filmer er også påmeldt, og på scenen blir det både diktopplesning, viser, band og fløyte å høre, bare for å nevne noe.

– Vi har en liten nedgang i påmeldingen, men det har også vært en stor nedgang i antall elever i grunnskolen som kan delta, sier Kari Imsgard.

Tradisjonelt står UKM sterkt i Flatanger og Nord-Trøndelag. – Vi har arrangert UKM helt siden starten i 1989, og det har vært bra deltakelse og mye publikum. Også årets arrangement blir kjempebra, sier Imsgard.

En jury som består av Jens Martin Dahle Olsen, Tone Eian og Hanne Dombu Eliassen, skal avgjøre hvilke deltakerne som går videre til fylkesmønstringa på Frosta 23.-25. mars. Derfra vil deltakerene til UKM-festivalen i Trondheim 22.-25. juni bli plukket ut.