Ansatte i sjokk over konkurs

De ansatte er sjokkert etter at Nesset fiskemottak ble slått konkurs i dag. – Dette kom som lyn fra klar himmel, sier tillitsvalgt Arne Olsen.

Fra i dag står 46 personer uten arbeid  når Flatangers største private bedrift er slått konkurs.

De tillitsvalgte Arne Olsen, Renate Moe Dahl og Johnny Vidar Havn legger ikke skjul på at de reagerer sterkt på vedtaket om ventemerdene som er den direkte årsaken til konkursen. Olsen frykter at flere blir nødt til å flytte fra kommunen for å få seg nytt arbeid.

– Det sier seg selv. Folk må ha inntekt, sier han.

Ni par jobbet på Nesset
Blant de ansatte er det ni par, og dermed ni familier som har all sin inntekt fra den konkursrammede bedriften.

– Det er to-tre familier som etablerer seg her nå, sier Olsen, som er bekymret for hvordan det skal bli for disse å få seg nye jobber i Flatanger.

Styreleder Randi Dille orienterte de ansatte om konkursen. Da hadde de ansatte nettopp spist bløtkake fra oppdragsgiver Codfarmers som takk for godt utført arbeid.

Styreleder Randi Dille og daglig leder Asbjørn Tørrissen orienterte de ansatte om konkursen i et allmøte klokka 12 i dag. Rett før hadde de ansatte fått bløtkake fra Codfarmers for utmerket gjennomført arbeid!

Arne Olsen, Renate Moe Dahle og Johnny Vidar Havn vil forhøre seg med Fellesforbudet for å finne ut hvordan de skal støtte de ansatte i tida framover.

– De fleste av de ansatte er allerede registrert hos NAV fordi vi skulle ut i permittering fra i dag, forteller Dahle.

De tillitsvalgte mener bedriften gikk godt, og hadde ikke sett for seg at konkurs var aktuelt nå. – Dette skyldes kun vedtaket i Fiskeridirektoratet, sier Olsen.

– Trist å slutte
Maria Strand Skjærvø syns det er trasig å måtte slutte i jobben hun har hatt i fire år.

- Det blir trist å slutte. Jeg er glad i jobben min, sier Maria Strand Skjærvø.

– Det blir veldig trist i slutte. Jeg er glad i jobben min, og glad i folkene jeg jobber sammen med. Det er trist at vi ikke skal treffes igjen på jobb, sier hun.

Hun syns det er tragisk at fiskemottaket ikke fikk lov til å ha ventemerdene, og at det førte til at så mange mister jobben. Selv er hun registrert hos Nav, og nå kommer hun til å bli aktiv jobbsøker.

– Det nytter ikke å sette seg ned å deppe. Jeg vil se etter både jobb og utdanningsmuligheter. Det kan bli vanskelig. Jeg har en gutt i barnehagen her, så det er ikke lett å begynne å pendle langt.

Skjærvø flyttet fra Trondheim til Flatanger for fem år siden, og har tenkt å bli i kommunen.

– Jeg trives veldig godt her. Det er her jeg ønsker å bo. Jeg vil være positiv og skal se meg rundt etter noe nytt, sier hun.