Elever på Olav Duun i 1. og 2. klasse får tilbud om vaksinering der 2. og 3. september. (Foto: Trøndelag fylkeskommune)

16- og 17-åringer vaksineres i Namsos

Elever i 1. og 2. klasse i den videregående skolen får tilbud om vaksine av Namsos kommune. Det gjelder også elever fra Flatanger og andre kommuner.

­– Det er viktig nå å sørge for at alle elevene på videregående får tilbud om vaksine, uansett hvor de kommer fra, eller hvor de går på skole, sier kommuneoverlege Anita Carlson i en pressemelding.

Regjeringen har bestemt at at 16- og 17-åringer i Norge skal få tilbud om koronavaksinasjon, etter råd fra Folkehelseinstituttet.

Kommuneoverlege Anita Carlson sier det er viktig at alle 16- og 17-åringer får tilbud om vaksine.

Namsos kommune følger regjeringens vaksinestrategi og forbereder nå vaksinering av 1. og 2. klassingene i videregående skole. Avgangselevene som har takket ja til vaksine er allerede vaksinerte.

2. og 3. september

Vaksineringen vil skje på Olav Duun videregående skole 2. og 3. september. Elevene vil få nærmere beskjed om selve organiseringen og gjennomføringen fra skolen, opplyser kommunen.

Elever på Olav Duun videregående skole som hører hjemme i andre kommuner, vil også få tilbud om vaksine disse dagene.

Namsos kommune kommer i tillegg til å kalle inn 16 og 17 år gamle innbyggere som går på videregående skole utenfor Namsos kommune, i tilfelle de ikke får tilbud om vaksine på skolen de går på.

Ifølge kommunen er de som har fylt 16 år helserettslig myndig og kan samtykke til vaksinasjon selv. For dem som er født i 2005 og ikke har fylt 16 år, må det innhentes samtykke fra en foresatt.

[annonse]
Vaksinering beskytter andre

– Få ungdommer har blitt alvorlig syke av koronaviruset, men det er en del smitte blant 16-17-åringer. Vaksinasjon vil bidra til å beskytte de få som kan bli alvorlig syke hvis de smittes, i tillegg til å redusere smittespredning i samfunnet, sier Margrethe Greve-Isdahl til Folkehelseinstituttets nettsider. Greve-Isdahl er overlege ved Folkehelseinstituttet.

Hun fremhever også at redusert smittespredning i aldersgruppen som følge av vaksinasjon er nødvendig for å kunne lette på restriksjoner som har vært spesielt belastende for unge under pandemien.

Debatt
Flatangernytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.