Alexander Breistrand spiller sin beste kamp og bidrar sterkt til at Flatanger vinner mot Levangerstudentene.

Flatanger leder 5.divisjon

Flatanger IL tar helg som serieledere etter årsbeste mot Levangerstudentene. Tre strake bortekamper har gitt 7 poeng, og til helga venter en av seriefavorittene, Kolvereid.

Hjemmelaget gikk hardt ut, og Flatanger hadde mer enn nok med å forsvare seg det første kvarteret. Men etter hvert tok Flatanger over, og kom til flere store sjanser. Det ble ingen scoringer i første omgang, men Stig Sæther hadde en megasjanse for gjestene på tampen av omgangen.

En god peptalk av Karl Ivar i pausen gjorde underverker. Her skulle det satses framover. Det tok 1:42 etter at pipeblåseren startet andre omgang, før den første lå i nota signert Alexander Breistrand, assist av Martin Lein.

Noen minutter senere utlignet hjemmelaget etter at forsvaret mistet ballen.
En feberredning av Iver Berre minutter senere, før studentene får frispark som blir slått på bakerste stolpe og ballen stanges i nettet. Studentene hadde snudd kampen på 4 minutter.

Snudde kampen

Alexander Breistrand trer Martin Lein igjennom på høyresiden, og fra spiss vinkel sender Martin ballen forbi keeper og helt nede ved stolperota. Da var det spilt et kvarter og det sto 2-2.

Resten av kampen tilhørte bortelaget, som radet opp den ene sjansen etter den andre. Kun sporadiske forsøk fra studentene ble renset unna av solide stoppere.
Ole Kristoffer Fjeseth kom alene med keeper, men sendte ballen til side for mål.

Karl Ivar Høstland tar Flatanger opp i ledelsen.

Midtveis i omgangen tar Flatanger ledelsen ved spillende trener Karl Ivar Dahle Høstland etter corner fra Ole Kristoffer. Med 20 minutter igjen begynner studentene å slå langt. Barnemat for forsvaret, anført av kaptein Victor Fuglår. Han klarerer ballen til Kina, Adriaterhavet og Kuala Lumpur, innimellom finner han medspiller med smarte valg.
Gode prestasjoner
Karl Ivar gjør nok en stor kamp, det samme gjør Benjamin og Håkon som bytter på den siste stopperplassen. Bakerst stenger Iver Berre buret og tar alt som slipper igjennom.

Stig Sæther spiller en god kamp i ankerrollen på midten, og Flatanger styrer midtbanen, får stort tempo på ballen, skaper overganger, driver fremover med flyt og spiller meget godt.

Andreas Krokstad Woll fastsatte sluttresultatet til 2-4.

Martin Lein har sin klart beste kamp i Flatangertrøya, Ola leverer som vanlig, og på topp er Ole Kristoffer og Alex Breistrand en konstant trussel. Det er mange spillere som er i form og gjør en solid jobb.

Best på Flatanger denne fredagskvelden er nok Alexander Breistrand. Han sliter studentforsvaret i fillebiter, løper som en maratonløper fra Etiopia og er i konstant bevegelse. På benken har Flatanger en joker, Christian Øvereng, som tar ansvar og får spille de siste ti minuttene. Han har ikke vært lenge på banen før han spiller fri Andreas Krokstad Woll, som limer ballen i vinkelen og Flatanger kan ta helg på tabelltopp med en velfortjent 4-2 seier.

Dermed feide flatangerlaget studentene tilbake til skolebenken, med festfotball fra fotballens ABC - og en oppvisning i samhandling og kollektiv arbeidsmoral fra øverste hylle. For dette var en sterk lagseier.