Brede Moe spilte en solid kamp mot AC Milan, og reddet Glimt fra 4-2 tap ved å kaste seg inn i målet og redde på streken. (Arkivfoto)

Brede og Glimt presset Milan

Brede Moe og Bodø/Glimt var nær ekstraomganger, men sluttresultatet endte 3-2 til AC Milan. Brede leverte solid spill, med en målgivende pasning og en redning på streken.

Flatangringen var i storform da Glimt møtte Milan på San Siro i Milano torsdag kveld.

Etter en sjokkåpning og scoring av nordmennene 14 minutter ut i kampen, utlignet Milan bare et par minutter senere. Vertene la på til 2-1 før pause.

Milan startet best etter pausen og økte til 3-1, før Brede Moe sendte en målgivende pasning til Jens Petter Hauge, som la ballen i mål.

Det sto lenge 3-2, men det kunne lett ha blitt flere mål. 78 minutter ut i kampen leste Brede Moe situasjonen og kastet seg inn i målet bak keeper og reddet mesterlig på streken.

Bare noen minutter før slutt, hadde Glimt en kjempesjanse som Ulrik Saltnes satte over tverrliggeren. Med en utligning her, ville det blitt ekstraomganger på San Siro. I stedet måtte Glimt se seg slått 3-2.

Rett før kampstart ble det klart at Milans store stjerne, svenske Zlatan Ibrahimovic, var smittet av Covid-19 og ikke kunne spille. Dermed slapp Brede Moe å måle krefter med Zlatan, uten at flatangringen var skremt av tanken på det på forhånd.

Til Avisa Nordland, som viste kampen direkte, sa Brede Moe før kampen at det var utrolig kult å få spille på San Siro.

- Det er utrolig spennende, og vi er en veldig gira gjeng, sa Brede.

På grunn av koronapandemien ble kampen spilt uten publikum.